Tagok

Tagok
Dobos Elvira - szintetizátor

Dobos Dorina - szintetizátor

Ruszák Miklós - gitár / ének
ATHALAY - Minden jog fenntartva. Üzemeltető: Blogger.

Csapi Patrik - bass

Csurmann Ferenc - gitár

Search

A Tiltott Gyümölcsre Éhezve - heavymetal.hu

Athalay - A Tiltott Gyümölcsre Éhezve
Kiadó:Szerzői
Együttes:Athalay
Megjelenés éve:2006
Ajánlja:necroticus
Pontszám:9/10
Értékelés:Stílusában kiemelkedő
Nagy örömmel tölt el, hogy ismét magyar zenekarral van dolgom, ráadásul ismét tökjó a produkció.:) A pécsi Athalay 2000-es fennállása óta a mostani nagylemezén kívül két élő anyaggal, a 2001-es Az Elhagyatottság Könnyei-vel és a 2004-es Halloween-nel, valamint egyHamu És Por című azonos évjáratú demoval örvendeztette meg a nagyérdeműt.

Ugyan a tavaly megjelent A Tiltott Gyümölcsre Éhezve albumon kívül mást nem hallottam a szimfónikus black/gothic metalban utazó csapattól, ez az anyag nagyon a szívemhez nőtt, és sokat segített/segít abban, hogy átvészeljem a vizsgaidőszakot, úgyhogy ezért mindenképpen nagy köszönet illeti őket. Érdemes megemlíteni továbbá, hogy minden, ami a CD-vel kapcsolatos -értem ezalatt a borító megtervezését, a lemez felvételét és keverését-, a tagok keze munkáját dícséri, ami nem kis dolog, arról nem is beszélve, hogy szerintem igazán klassz lett a borító, melynek mintája szépen visszaköszön magán a korongon is. Ugyan nem baszogatásból, de azért itt megjegyzendő, hogy a borító kapcsán problémát jelent az, hogy a színek miatt néhány helyen komolyan megerőltető a szövegeket olvasni.

Az albumon található kilenc szám együttesen bő háromnegyed óra játékidőt tesz ki, ezalatt végigjárhatjuk a Csábítás, a Bűnbeesés, aBűnhődés, és az Ébredés állomásait. A szövegek, melyekért az énekes/gitáros Ruszák Miklós és a két szintetizátoros hölgy közülDobos Elvira volt a felelős, szintén nagyon eltaláltak, akár önmagukban is megállják a helyüket. Különösen tetszett a Gyász Fekete Tükre Vagyok című dal, melyet egy cím nélküli, de annál hangulatosabb szösszenet előz meg sejtelmes suttogással és az elmaradhatatlan szintitémákkal körítve. A többi dal egyébként szintén kiemelkedően jó, kicsit régebbi kedvenc az Öröklét, amit már a CD megérkezése előtt is rengeteget hallgattam, és minél többször veszem elő újra, annál jobban tetszik.

A hangzásba itt is, mint rengeteg magyar anyagnál bele lehet kötni, de ezt inkább nem is taglalom, tulajdonképpen emiatt vonok le egy pontot a csapattól, mert amúgy a lelkesedésük, a tehetségük nagyon ott van. Esetleg ha nem okoz nagy problémát, egy hús-vér dobost sem ártana "beszerezni".:) Remélhetőleg még sokat hallhatunk az Athalay-ről a jövőben, és a következő kiadványnál már betonbiztosan a hátuk mögött áll majd egy kiadó is.


I. Csábítás
01. A Haldokló Tölgyek Suttogása
02. A Fény És A Nap Halála
03. Kiűzetés És Pusztítás A Sors
II. Bűnbeesés
01. Gyász Fekete Tükre Vagyok
02. A Kígyó Szól Hangomon
03. ismeretlen Gyönyör
III. Bűnhődés
01. Átok
IV. Ébredés 01. Öröklét